Museokortin suosituimmat museot tarkastelussa

Museokortti on kätevä kortti, jolla pääsee vuonna 2020 jo noin 300 museoon ilmaiseksi. Museoita löytyy aina Ahvenanmaalta Inariin saakka. Museokortin voi lunastaa joko itselleen tai lahjaksi nettikaupasta ja sen voimassaoloaikaa on myös mahdollistaa jatkaa. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan. Museokortin eduiksi voidaan laskea se, että kortti innostaa kotimaan matkailuun ja näkemään uusia kohteita. Museoiden ei tarvitse olla kaukana, vaan museokortin innoittamana voi tehdä myös pieniä päiväretkiä lähialueille. Museokortin etuihin kuuluu myös se, että kävijä saattaa poiketa sellaisissa museoissa, joihin hän ei normaalisti lähtisi. Näin on mahdollista löytää uusia suosikkimuseoita ja oppia uutta, kun pääsymaksu joka paikkaan ei rajaa käyntejä.

Museokortti tuleekin helposti edullisemmaksi kuin yksittäisten pääsymaksujen maksaminen. Yksittäiset pääsymaksut voivat olla korkeimmillaan jopa noin 20 euroa luokkaa, joten jo muutamalla tällaisella vierailulla museokortin hinta on saavutettu. Kortti kannattaakin ostaa kaikille perheenjäsenille, jotta koko perhe pääsee hyötymään museokortin eduista. Aikaisemmin museokortti tunnettiin noin 280 museon korttina, a card to 280 museums, mutta kortilla katettavien museoiden määrä kasvaa koko ajan. Tämä kaikki on aina vain parempaa asiakkaalle.

Suosituimpiin museoihin museokortilla

Museokortti käy monenlaisiin museoihin aina kaikkein suosituimmista museoista pieniin, paikallisiin museoihin. Museoita löytyy kaikista eri kategorioista aina taidemuseoista lapsille suunnattuihin museoihin ja ulkomuseoihin. Esimerkiksi Järvenpäässä sijaitseva Ainola on suosittu kotimuseo. Se on Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo, jossa voi tutustua kansallissäveltäjämme hisotiraan ja samalla myös kansalliseen kulttuuriperintöön, jota kohde edustaa.

Espoosta löytyy useampiakin suosittuja museoita, joihin tullaan myös kauempaa. Yksi näistä on EMMA, eli Espoon modernin taiteen museo. Se kuuluu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin kokoelmansa puolesta. Myös Espoon kaupunginmuseo KAMU on suosittu vierailukohde monille. KAMU perehtyy Espoon historiaan aina kivikaudelta nykyaikaan asti. Siellä vierailija pääsee itse tutkimaan kaupungin historiaa ja sitä, miten kaupunki on kehittynyt vuosien saatossa.

Kaikki nämä museot ja melkein 300 muuta ovat tavoitettavissa museokortilla ilman erillistä pääsymaksua. Mitä enemmän museokorttia käyttää, sitä enemmän siitä hyötyy. Museokorttia kannattaa siis käyttää vaikka viikon jokaisena päivänä.