Mitä lompakosta löytyy

Suomessa on melkoisesti erilaisia kanta-asiakasjärjestelmiä sekä jäsenetukortteja, ja niitä tuntuu kertyvän yllättävän monesta paikasta vaikka kuinka yrittäisi vältellä ylimääräisten korttien hankkimista. Katsotaanpa mitä jäsenetu- ja kanta-asiakaskortteja nelikymppisen naisen lompakosta löytyy ja mitä niillä saa.

Tokmanni yrityskortti, maksuton

Etukäteen määriteltyjä prosenttialennuksia tuoteryhmittäin, ja hintaetutuotteita korttia vastaan. Sähköpostiin tulee viikottain asiakaskirjeitä, joissa kerrotaan viikon eduista. Kortti on kovassa käytössä ja mukavaa on kun alennuksen näkee heti samantien kuitista. “Sainpas hieman edullisemmin taas tämänkin tuotteen”.

S -Etukortti

Osuuskaupan jäsenen bonuskortti, jolla ostoksista kerätään rahana kuukausittain maksettavaa bonusta. Kortilla saa myös tuotteita asiakasomistajahintaan. Pienen perheen todella vaaatimattomat kuukausibonukset siirtyvät suoraan rahastoon, jossa ne muiden sijoitusten ohessa keräävät korkoa. Ihan helppo tapa hyötyä edes hieman pakollisista ruokamenoista ja muista hankinnoista.

st1 -käteisalennuskortti

Kortilla saa heti prosenttialennusta st1 -asemilta ja miehitetyiltä Shell -huoltoasemilta tankattavasta polttoaineesta. Käytössä viikottain tankatessa, ja aina se muutaman euron suuruinen alennus lämmittää mieltä.

Veikkauskortti

Veikkauksen etuasiakkaana saa Veikkauksen pelejä pelatessa ohjattua voitot suoraan Veikkaus -tilille. Etuasiakkaille on myös olemassa kohdistettuja alennuksia, kuten esimerkiksi keskiviikkoisin kaksi yhden hinnalla museoon. Harvoin, jos koskaan, on tullut kortin etuja käytettyjä. Lottoa joskus tehdessä olen korttia vilauttanut jotta ei kohdalle osuva miljoonapotti vaan katoa kupongin myötä minnekään.

Subcard

Subcardilla kerätään pisteitä Subway -ravintoloissa tehdyistä ostoksista. Kertyneillä pisteillä voi puolestaan ostaa tuotteita ketjun ravintoloista. Melko pienin ostoksin, eli muutaman subin jälkeen on pisteitä jo sen verran että niillä saa esimerkiksi capuccinon. Mukavaa pientä hemmottelua.

Yrittäjät jäsenkortti

Suomen Yrittäjien ja paikallisjärjestön edut on käytössä, korttia tarvitsee harvoin mutta saa sillä alennusta Teboilin ja Nesteen huoltoasemilta tankatessa. Kortin voi ladata myös mobiilisovelluksena, mutta koska sitä en ole tehnyt, en tiedä onnistuisiko tankkausalennusten saanti silloin kuinka.

Kelakortti

Etukortti sekin, sillä meillä Suomessa on hieno sairasvakuutusjärjestelmä ja olemme oikeutettuja likimain ilmaiseen perusterveydenhuoltoon ja sairauksien hoitoon. Korttiin merkitään myös mahdolliset lääkekorvausalennukset, joita voi Kelalta anoa tiettyjen sairauksien hoidossa. Kela -kortti on myös ulkomailla Euroopassa hyvä etu jos matkavakuutusta ei ole ja sairastuu vaikkapa lomamatkalla. Kortin avulla saa hoitoa paikallisista terveyskeskuksista, jotka Suomen sairausvakuutusjärjestelmä sitten korvaa.

Metron tukkukortti

Pääsylippu Metrotukkuihin, eli kortilla osoitetaan oikeus tehdä ostoksia Metrotukuissa. Kortti myönnetään yritysasiakkaille. Metrotukussa on mukavaa käydä tutustumassa hieman normiruokakaupoista poikkeaviin valikoimiin. Osa tuotteista, etenkin suuremmissa tukkupakkauksissa ostetavat, ovat ilahduttavasti edullisempia kuin normikaupoissa myytävät. Vakio-ostos on panini, joita saa Metrotukusta ihanan edullisesti.

Kespro tukkukortti

Uusi tuttavuus lompakossani, enkä ole sitä koskaan käyttänyt. Hieman unohtunut sinne. Missähän niitä tukkuja olikaan…

Kirjastokortteja kolmin kappalein

Ahkerana kirjojen kuluttajana minulla on kortti useamman paikkakunnan kirjastoon, entisiin ja nykyisiin asuinkuntiin sekä vapaa-ajan asunnon kaupungin kirjastoon myös.

Lukki -kirjastot eli Karkkila, Lohja, Vihti.

LUKAS -kortilla asioidaan Raaseporissa, Inkoossa, Siuntiossa, Hangossa…ja vielä jossain muussa.

Loimaan kirjaston ihana kissakortti, siellä on kiva vanha kirjastorakennus jossa tulee kesäisin erityisesti asioitua.

Hiustalo

Leimakortti, jonne saa leiman aina kampaamossa/parturissa asioinnin jälkeen ja kymmenen leiman jälkeen on luvassa 15 euron alennusta seuraavasta käyntikerrasta. Rahanarvoinen etu mutta koskaan ei leimoja ole vuodessa noin montaa kertynyt, jos olisi useampi lapsi niin silloin varmasti.